در دبی و ساير کشورهای حوزه خليج فارس، بر خلاف ساير کشورهای دنيا ويزا توسط سفارت خانه های آن در سایرکشورها صادر نمی گردد، بلکه توسط اداره مهاجرت و وزارت کار و در داخل کشور صادر می شود. نياز به ويزای دبی برای مليت های مختلف، تفاوت بسياری دارد و قوانين مربوط به آن بدون اطلاع قبلی تغيير می کنند. لذا قبل از سفر حتما اطلاعات لازم را کسب نماييد و نسبت به تهيه ويزا اقدام نماييد.
تمامی مسافران به جز افراد ساکن کشورهای عضو شورای همکاری خليج (بحرين، کويت، قطر، عمان و عربستان سعودی) می بايست ويزا تهيه نمايند.

برای صدور ويزا به هر علتی مثل تجارت، سياحت و غيره، شخص، شرکت و يا سازمانی در دبی می بايست ضمانت تقاضا کننده ويزا را به عهده بگيرد و بدين ترتيب عملا و قانونا مسئول مسافر شناخته می شوند و بايد مسافر را در تاريخ مقرر از کشور خارج کنند. اين مسئول در امارات به نام "کفيل" معروف است. لذا برای صدور ويزا يک کفيل لازم است که واجد شرايط کفالت باشد. کفيل در دو صورت می تواند برای مسافر ويزا درخواست نمايد. اول اينکه از نزديکان مسافر باشد که در اين صورت بايد فرم نسبيت از سفارت مربوطه دريافت کند و يا رابطه تجاری داشته باشد. در روش دوم بر اساس رابطه های کاری و تجاری، سازمانهای دولتی و شرکتهای خصوصی می توانند برای مسافر خود درخواست ويزا نمايند.
لازم به يادآوری است که ويزاهای توريستی و يا زيارتی توسط خطوط هوايی، هتل ها و يا آژانس های مسافرتی درخواست می شود
(به همین علت آژانسهای مسافرتی از کلیه مسافرین دوبی خود ضمانت اخذ می نمایند)

انواع ويزا
•  ويزای موقت
•  ويزای دائم

درحال حاضر برای ایرانیان دونوع ویزا قابل صدور می باشد:

1- ويزای ترانزيت: مدت اين ويزا 14 روز است . اين ويزا از طرف اداره مهاجرت دبی صادر می شود. اين ويزا قابل تمديد نمی باشد. اعتبار اين ويزا از تاريخ صدور، 14 روز می باشد و در صورت عدم استفاده در اين مدت از درجه اعتبار ساقط می شود.

2- ويزای توريستی: اين ويزا دارای دوماه اعتبار برای ورود به امارات و 14روز اقامت ( که درصورت پرداخت هزینه می توان برای مدت یکماه ) استفاده نمود.

 

برای شهروندان این کشورها ویزا در فرودگاه صادر می گردد:
آلمان- ايتاليا- ژاپن- كانادا- نيوزلند- آمريكا -  ايرلند - سان مارينو - كره جنوبي - واتيكان - آندورا - ايسلند - سوئد - لوكزامبورك -هنگ كنگ - اسپانيا - برونئي - سوئيس - ليختن اشتاين - يونان - استراليا - بلژيك - سنگاپور - مالزي - اتريش - پرتغال - فرانسه - موناكو - انگلستان - دانمارك - فنلاند - نروژ

 از صدور ويزا برای زنان مجرد زير 25 سال معمولا جلوگيری می شود مگر اينکه همراه پدر و یا همسر خود قصد سفر داشته باشند.
 •  صدور ويزا برای افراد بالای 65 سال نيز بسيار مشکل می باشد. و می بایست با اقوام درجه یک ویزا اقدام گردد.
 •  در صورت عدم ترک کشور در تاريخ مقرر، در فرودگاه دبی يک جريمه 100 درهمی به ازاء هر روز تاخير از مسافر اخذ می شود.